Drupal upgraden en onderhouden

Upgrading van uw Drupal website? Van Drupal 5 naar Drupal 6, of van Drupal 6 naar Drupal 7, Dynapres heeft een jarenlange ervaring in het bijwerken, actualiseren en onderhouden van Drupal websites en Drupal webshops.

Drupal onderhoudscyclus

Vanaf januari 2011 is Drupal 7 de meest actuele versie van Drupal. Het onderhoudsbeleid van Drupal zorgt voor bug fixes en security updates van de meest recente en voorlaatste versie van Drupal. Dit betekent dat Drupal 6 en 7 actief onderhouden worden. Drupal 5 wordt vanaf januari 2011 niet meer onderhouden. Websites die nog met Drupal 5 werken lopen dus een verhoogd security risk. Het bijwerken van deze systemen is dus zeer verstandig.

Drupal onderhoud

Uw Drupal website onderhouden en veilig en snel gehost en onderhouden in één abonnement: Dynapres biedt verschillende Drupal onderhoud oplossingen op maat aan.

Uw Drupal website upgraden?

Vul het contactformulier in, waarna wij een analyse van uw Drupal website maken. Hierna kunnen wij u offerte doen voor het bijwerken van het Drupal CMS, inclusief vormgeving en eventuele custom modules. Hiermee blijft de investering in uw website zijn waarde behouden en maakt u gebruik van een veiliger en efficiënter Drupal CMS.

Drupal 8

De ontwikkelingen voor Drupal 8 zijn in volle gang en zijn (anno september 2013) in de laatste fase aangekomen. Volgens de Drupal core release cycle wordt de einddatum van de ontwikkeling nog bekend gemaakt, zodra er 0 kritische fouten in de ontwikkelversie zijn. De releasedatum zal naar verwachting pas over enkele maanden zijn, analoog aan de releases van Drupal 6 en Drupal 7.

Gaat alles volgens plan, dan verschijnt Drupal 8.0 waarschijnlijk eind 2015/begin 2016. Dit betekent dat er vanaf die datum er geen bug fixes en security updates meer komen voor Drupal 6. Deze websites moeten dan voor die datum bijgewerkt zijn naar minimaal Drupal 7 om geen onnodige security risks te lopen.

Drupal 8 ontwikkelstadia

Een overzicht van de huidige Drupal 8 ontwikkelstadia:

Fase Start datum Eind datum
Ontwikkeling fase 10-03-2011 01-12-2012
Alle features vastgelegd 01-12-2012 18-02-2013
Opruim fase 18-02-2013 01-07-2013
API afgerond fase 01-07-2013 Nog te bepalen

Drupal 8 stand van zaken

Drupal 8 stand van zaken
Drupal 8 stand van zaken in ontwikkeling

Zelf Drupal bijwerken/upgraden

Meer achtergrondinformatie over het zelf-upgraden van Drupal is beschikbaar in de Drupal community documentation:

Vragen over een Drupal upgrade?

Heeft u vragen over een Drupal Upgrade of wilt u een persoonlijk advies? Neemt u dan contact met ons op.

0299-414077

Drupal upgrade analyse contact

Via onderstaand formulier neemt u vrijblijvend contact met ons op inzake een Drupal upgrade van uw website. Wij vertellen u dan graag wat wij kunnen betekenen.

Lid Drupal Association Dynapres is Organisation Member van de Drupal Association en maakt sinds 2005 deel uit van de wereldwijde Drupal community.

Lid van de Drupal Association Google Adwords Qualified Individual Google Analytics Qualified Individual .nl registrar iDEAL Member Ondernemersbelang Graft-De Rijp